Petter Northug lanserer Red Bull Janteloppet

Verdenseliten og 3000 mosjonister står på startstreken når Petter Northugs eget turrenn Red Bull Janteloppet går av stabelen for første gang på Hafjell 12.-13. april 2019.

Mosetertoppen skiarena på Hafjell blir vertskap for det aller første Red Bull Janteloppet, når Petter Northug i samarbeid med arrangørklubb Øyer Tretten IF arranger skifestival den første helgen i påsken 2019. Med store deler av verdenseliten og 3000 skiglade mosjonister på plass ønsker langrennskongen fra Mosvik å lage en ordentlig skifest for både skiløperne og tilskuerne, med 100m supersprint-konkurranse fredag og tremil fellesstart på lørdag. I tillegg blir det afterski med kjente liveartister og underholdning på skiarenaen etter målgang.

– Jeg håper det blir en skikkelig skifest med mange av mine argeste konkurrenter fra inn- og utland. I tillegg er det satt av 3000 plasser til mosjonister som kanskje kan være med på å utfordre verdenseliten. Eller 2999, pluss en mosjonistplass til meg, sier Northug.

LANGRENNSKONGEN: Petter Northug inviterer til eget skirenn. Foto: Frode Sandbech

Hvilke eliteløpere som stiller til start er foreløpig ikke helt klart, men vi er i gang med å invitere løpere og håper å kunne slippe de sterkeste navnene innen kort tid, sier Northug hemmelighetsfullt.

 

Inviterer verdenseliten til egendesignet unik 30 km

Northug har designet en utfordrende og unik 30 km-løype hvor skiløperne blant annet må bryne seg på pumptracks, doserte svinger og ulike valgmuligheter underveis.

– Selvfølgelig er det en fordel å legge opp løypa selv, og jeg kan love noen utfordringer underveis der man må tenke seg litt om og gjøre noen valg, forklarer Northug.

100m supersprint

Og action blir det også kvelden før, fredag 12. april. Der skal flere av verdenscup-løperne måle seg mot rendyrkede 100 meter supersprintere, i tillegg til de mosjonistene som klarer å kvalifisere seg videre fra prologen.

– Vi ser jo at langrenn har utviklet seg de siste ti årene, vi har fått mer rendyrka sprintere og vi ser jo at vi har også fått rendyrka 100 meter-løpere i langrenn også som bare satser på det. Om to vinter-OL så kan det her faktisk være en OL-øvelse, så jeg tror vi er i forkant. Og det er helt egne type langrennsløpere som er god på den her konkurransetypen, så det og er fart og moro og folk bør få med seg det. Da får man se rå kraft på ski, sier Northug.

VERDENS RASKESTE: Ludvig Søgnen Jensen, verdens raskeste supersprinter. Foto: Kim Bye

 

En av de som fort må regnes blant favorittene er supersprinter Ludvig ’Ludde’ Søgnen Jensen, som vant sesongåpningen i Sverige forrige helg. ’Ludde’ har spurtslått både Northug og Klæbo i 100m tidligere, og Northug tror verdenscup-sprinterne skal slite med å gå til topps i supersprinten.

– Ja, jeg tror kanskje vi har én mann i verdenscupsirkuset som kan utfordre ‘Ludde’, og det er Johannes Klæbo. Resten får juling. Det her er rendyrka sprintere, de her trener ikke mange langturer over en time, de passer på de hurtige fibrene sine. Så de sier seg selv at de har en vanvittig fart og nesten en egen teknikk når de går disse 100 meterne. Det er litt fascinerende å se på. Jeg har prøvd meg og har fått juling, men alle er åpen til å prøve seg her og utfordre de beste, oppfordrer Northug.

 

Gir tilbake til klubb-Norge og miljøet

Red Bull Janteloppet ønsker å gi tilbake til alle klubbene i Norge og styrke økonomien ikke bare i arrangørklubb, men også klubbene som de forskjellige Janteloppet-deltagerne hører til. 50 kroner av hver deltakeravgift går tilbake til den klubben løperen representerer.

I samarbeid med Swix gjør Red Bull Janteloppet også det lettere for deltagere å gjøre miljøvennlige og bærekraftige valg, ved at Swix preparerer skiene til alle deltagere med flourfri glider. Swix stiller også med stav-service i løypa ved alle elementer og utfordringer, dermed er det mulighet for å få utlevert reservestav dersom det skulle bli knall og fall.