Se hvilke verdensstjerner som kommer til Northugs Janteloppet

Aleksandr Bolsjunov, Sergej Ustiugov, Calle Halfvarsson og Frida Karlsson er blant navnene som er bekreftet til Petter Northugs eget Janteloppet. Det 30 km lange turrennet på Mosetertoppen, Hafjell arrangeres for første gang i 2019 og sendes på TV 2 lørdag 13. april.

Sammen med flere norske verdensmestere og ikke minst unge talenter og opptil 3000 mosjonister vil de internasjonale toppløperne og Northug kjempe mot resten av verdenseliten i en underholdende løype med innlagte overraskelser og utfordringer, før skifestivalen avsluttes med afterski for deltagere og publikum.

Blant andre bekreftede topputøvere finner man Emil Iversen, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Even Northug jr, Federico Pellegrino, Ebba Andersson, Natalja Neprjajeva, Yulia Belorukova og Anastasija Sedova. Flere navn vil bli bekreftet i ukene inn mot rennet, både langrennsløpere og øvrige profiler.

Northug garanterer en unik opplevelse for både deltagere og tv-seere i det som blir hans eget konkurranse-comeback:

– Det er et skirenn for alle, fra verdenseliten til mosjonister og vanlige turgåere. Vi ønsker å skape en morsom skifest for absolutt alle. Vi har designet en unik løype, og jeg håper dette blir noe som folk synes er gøy. Det blir både utfordringer og valgmuligheter underveis, en morsom løype som skiller seg fra vanlige skirenn. Noen vil kanskje la seg friste av muligheten til å stå på samme startstrek som verdenscupløpere, her kan du blant annet måle krefter mot Bolsjunov, eller kanskje heller se hvor langt bak Bolsjunov du er. De som ikke er så opptatt av å vinne i skiløypa kan i stedet forsøke å vinne afterskien. Vi skal lage en fantastisk fest på Mosetertoppen hele helgen, sier Northug.

Petter Northug og TV 2-kommentator Marius Skjelbæk gleder seg til Janteloppet.

 

Deler av Janteloppet-løypen går via Hafjells alpinanlegg

Fredag 12. april blir det i tillegg 100 meter supersprint-turnering på Mosetertoppen skistadion, hvor verdenseliten får bryne seg mot verdens raskeste langrennssprintere – blant andre norske Ludvig Søgnen Jensen. Supersprinten vil også inkludere de raskeste amatørløperne som har kvalifisert seg gjennom prolog tidligere på dagen.

Sendes på TV 2

TV 2 har sikret seg medierettighetene til Red Bull Janteloppet. Fredagens supersprint-konkurranse blir sendt åpent på tv2.no, lørdagens 30 km blir sendt på TV 2s hovedkanal og TV 2 Sumo og kommenteres av Marius Skjelbæk og Petter Skinstad.

Visjon for fremtidens langrenn

Dette blir et unikt arrangement som langrennsverden aldri har sett før – alt formet og levert av Petter Northug og hans visjon for framtidens langrenn. Sammen med arrangørklubben Øyer Tretten Idrettsforening, eiendomsutvikler Mosetertoppen og Janteloppets hovedsponsor Red Bull har Northug skreddersydd en 30 kilometer løype som byr på utfordringer man vanligvis ikke opplever i verdenscupen eller langløp ala Birkebeineren og Vasaloppet:

En fellesstart med både mosjonister, unge talenter og verdenseliten på samme startsstrek i fantastiske omgivelser på Mosetertoppen og i en løype gjennom hyttefelt, høyfjell og alpinanlegg. Løypen tar deltagerne gjennom utfordringer som pump tracks (orgeltramp), doserte svinger, belønning til beste bakkeklatrer, valg mellom bratt utforheng eller slakere omvei, fartsmåling ned deler av alpinbakken med premie til raskeste utfortid og målgang inn til afterski. Northugs plan er å gjøre Janteloppet til en årlig langrennsfestival.

Petter Northug i full fart ned Janteloppets bratteste utforkjøring.

 

Janteloppet-løypen går gjennom hyttefeltet på Mosetertoppen.

Gratis fluorfri smøreservice

Sammen med Swix gjør Northug og Janteloppet det lettere for deltagere å forberede seg, ved at Swix preparerer skiene til alle deltagere med flourfri glider. Denne tjenesten er gratis for samtlige deltagere. Swix stiller også med stav-service i løypa ved alle elementer og utfordringer, dermed er det mulighet for å få utlevert reservestav dersom/når det skulle bli knall og fall.